Kladdiga knäckklubbor

Jul, Julrecept / Jul, Julblogg, jul365, julfeeling / Permalink / 3
Har gjort mina första knäckklubbor, det var ett klibbigt nöje. Pimpade smaken med hackad polkagris, och pimpade några klubbor med hackad cashew och några med resterna av den hackade polkagrisen. 
 
Steg 1
- Rulla strutar av plåtpapper och fäst ihop dem med en tejp
- Må inte dåligt om du plötsligt glömmer hur man gör en strut och om du knölar ihop några i vredesmod
- Svär äver tejps dåliga fästförmåga på just plåtpapper
- Stoppa strutarna upp och ned i glas/koppar med strösocker (för stabilitet)
 
Steg 2
-Koka upp:
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
- Låt det bubbla tills det är 130 grader
- Släng ner krossad polkagris. (som nästan är omöjligt att krossa, folk snackar om att diamant är det hårdaste materialet.... Dessa människor har inte försökt finhacka polkagris)
 
Steg 3
- Klutta i smeten i strutarna
- Låt det stelna pyttelite
- Kör ner pinnar
- Låt svalna ordentligt
- ringla på lite smält chocklad och strössla på något skoj
 
Steg 4 
Om man är vanlig person: 
- ät och njut
 
Om man är bloggperson:
- försök ta en snygg bild på kletig knäck, med smältande chocklad och lossnande dekoration som gör kaos av hela köket och dig. 
 

Materialkrig 2 - Pärlfadäs

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, Pärlplatta, jul365, julfeeling, julpyssel / Permalink / 0
Kommer ni ihåg när jag förde krig mot popcorn och hatade dem innerligt? Nu är istället pärlor högst upp på min hit list!  Då menar jag inte som i en hitlista med favoriter, i stil med Svensktoppen, utan som i att jag vill utrota de små färgglada rackarna! 
 
Först försökte jag mig på att smälta vita pärlor i en snöflingsformad pepparkaksform. Kata...wait for it..strof! En bubblig vit sörja som satt fast som berg i formen. Som vanligt läste jag instruktionen efteråt, man ska sörja formen med olja. Who knew? Hade man väl kunnat lista ut men är man stressad så är man.. Dessutom kan jag inte tänka mig att den där stenhårda plastmassan hade brytt sig om lite olja heller...

On to the next, testade istället att lägga en cirkel med ett litet mönster i en form som jag sedan vände upp och ned på plåten så att det skulle få smälta ihop lite snyggt. Tänkte att man kunde ha det som ornament... OCH, vill jag påpeka, det kan man.... om man liksom inte riktigt bryr sig om att den inte är rund, eller fin, eller platt.. Då KAN man använda den som ornament..  
 
Först tänkte jag hitta på något nytt att göra men sedan kände jag a) jag orkar inte och b) nej, även misslyckanden  kan inspirera. Så you are all welcome! 

Sydda tags

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, Julklappstag, jul365, julfeeling, julpyssel / Permalink / 0
Idag har jag testat att sy några tags. Vet inte om det räknas som att sy med denna minimala insats, men nål och tråd var inblandat så det borde fungera som benämning. Punktade ut med penna, tryckte hål och sedan var det bara att sy. Tyckte granen blev riktigt fräsig.. 
Till top