Kottnått!

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, julpyssel, kottar / Permalink / 1
Hade återigen en vision av vad jag skulle skapa, denna gång av kottar, men återigen så blev jag motarbetad av naturen! Det härligt oregelbundna i naturmaterial som ger det hela sin charm är även det som gör att man blir vansinnig på det. Inte en kotte var lika stor, vilket som sagt omöjliggjorde projektplanen. Så jag började pula lite oplanerat för att få ihop något och det blev denna skapelse som jag kallar för en kottnått. Det är ett nått av kottar som man kan hänga upp. Med tre ton god vilja så finns viss likhet med ett hjärta. 
 
Jag började med att limma kottar på en liten avlång träbit, med hål för snöre, och sedan så bara körde jag loss, tog ett tag då man fick limma och sedan hålla en stund för att kottarna skulle orka fastna i sidled. 
 
Till skapelsehistoren hör att jag vid halv tiotiden tvingade min man att köra ut mig till skogen och lysa med billysena så att jag fick kompletteringsplocka mycket små kottar. Kände mig inte alls märklig!  
 
Nu får det vara slut på naturprojekt för ett tag. Nu vill jag ha raka linjer och hårda färger..

En blygsam krans...

Jul, Juldekorationer, Julpyssel / Jul, Julblogg, ekollon, jul365, julfeeling, julkrans, mossa / Permalink / 0
Plockade och donade i vår lilla pysselverkstad på förmiddagen, plockade fram en himla massa grejer för att se vad som talade till mig. Min nya mosskrans som jag köpte i en fantasisk pysselbutik i Tyskland fångade min blick. Jag lade den framför mig och plockade fram band, blommor, kottar, pärlor, snören och filtgifurer i diverse färger. Började testa och matcha men alla färger var för färgiga idag, utom dessa. Lågmält och grönt på grönt, oväntat men fint. Speciellt med en stark kontrasterande färg bakom, som vår svarta ytterdörr.  
 
Både juligt och höstigt, en sådan här kommer man nog undan med att ha framme inom kort... 
 
 
 
 

Svårfunnen skatt - ekollon

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, Juleljus, ekollon, jul365, julfeeling, julpyssel / Permalink / 0
Så, som jag skrev sist så skulle jag  ut och leta ekollon. När jag skrev "leta"så menade jag så klart "plocka". Föga hade jag väntat mig att ekollon, som tycks drälla lite varstans, skulle vara svårfunna. I alla fall om man förväntar sig att kunna plocka små söta gyllenbruna rackare med hattarna på plats. Jag försökte i två dagar och hittade kanske 3 stycken.... däremot hittade jag supermycket fula ekollon, ensamma hattar och lite övrig natur. 
 
Så efter sköljning och någon timme i ugnen (på ca 100 grader) för att döda bugs, så limmade jag istället fast mitt naturskrot på en polystyrenring och tada! Jag blev supernöjd och vill typ tända ett ljus, shota en kopp glögg och sjunga "Gläns över sjö och strand" så fort jag får syn på den! 
Till top