Årets radiokalender - Tonje i Glimmerdalen

Jul, julkalender / Jul, Julblogg, Julkalender, jul365, julfeeling / Permalink / 0
Jag har börjat lyssna på årets radiokalender, Tonje i Glimmerdalen. I Glimmerdalen finns det fjäll, vatten, snö och det uråldriga berget Silpevaerie som vakar över dalen. Tonje bor i dalen med sina föräldrar och den tama måsen Gavia. Tonjes mamma är inte hemma så ofta och det finns inga andra barn i dalen så Tonje umgås mycket med sin bästa kompis, den gamla grannen Gunnvald. I dalen finns även en del andra karaktärer, som Klaus Hagen. Han hatar barn och har gjort om sin camping till ett japansktspa. 
Efter att ett mystiskt brev har dykt upp så börjar saker hända, det finns hemligheter i byn. Hur ska det påverka livet för Tonje?
 
Lyssna så får du veta! =)
 
Jag tycker att den här kalendern är bra, kanske ingenting för de minsta men bra. Det förekommer drickande, snusande, frånvarande föräldrar och slagsmål så den är väldigt realistisk i förhållande till hur många sådana här historier brukar vara. Det är även färre moralkakor än vanligt och historien känns inte som att den i sin helhet kretsar kring att lära oss en läxa. Den lyfter några intressanta tankegångar men är i övrigt mest underhållande och mysig (trots ämnena jag nämnde ovan). Tycker även att produktionen är bra och röstskådisarna är duktiga! Vilket låter pretantiöst att skriva när man egentligen är helt oinsatt, men det är min helt novisa åsikt! =)
 
 
 
 
 
 
Till top