Tomtegröt till Påskfrulle!

Jul / Permalink / 0
När jag ska slå till på lite rolig frukost så tar jag mig lite tomtegröt. Att kalla risgrynsgröt för tomtegröt verkar vara bitvis vedertaget men inte ett allmängiltigt smeknamn! Kanske hänger ihop med huruvida man haft som tradition att ställa ut en skål till tomten!
 
I alla fall, jag tycker att det är sååå gott! Mmmm även färdigköpt som denna, även om man får pimpa den vid uppvärmningen med lite salt och mjölk. 
 
Sen kommer man till den stora vattendelaren! Vad har man på gröten? Vill man hävda något utanför socker-kanel-sirap-skalan så får man inte ens vara med och bråka. Man är utfaulad. Personligen kan jag inte förstå hur man inte kan vilja ha sirap på gröten, det är ju så gott! Sirap och sen så mycket kanel att man inte ser en vit yta längre. Vad tycker ni?
 
Hoppas ni får en fin påsk!  
 
 

Finland

Jul / Permalink / 0
Nu är jag åter ifrån min tripp. I norra Finland verkar det finnas lite julfeeling för jämnan. Tyvärr fanns det ingen vidare bra butik att rekommendera men ett lite juligt utbud finns överallt. Blir inte så mycket substans i det här inlägget då jag är relativt nyhemkommen och trött, men det kommer iaf en kavalkad av julbilder. Enda reflektionen värd att göra är att det är väldigt klassiska saker och färger: 
 

Julaffärer

Jul / Permalink / 0
När jag är utomlands så brukar jag alltid leta efter julbutiker att besöka! Ett fenomen som är mycket vanligare utomlands än här hemma! Tyvärr har jag hittills varit dålig både på att ta kort och att komma ihåg namn på butikerna. 
 
Här har vi en butik, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, i New York. Och ja, jag inser att jag här har en bild på min man klädd i Grinchenmask så jag hade inte behövt illustrera själv tidigare.... 
 Sen så har vi en i San Diego, där har vi iallafall ett namn på skylten. Supermysig butik som låg nere vid hamnen!
Det vore kul med tips om butiker på olika platser, så dela gärna med er i kommentarerna ifall ni har besökt någon bra! 
 
Minns en supermysig butik i Prag, där jag köpte dekorationen som satt i toppen på min "turkosa"-gran, men hittar inga bilder därifrån. Jag skriver semesterdagbok så det kan finnas anteckningar om namn i diverse böcker och häften....Återkommer om jag finner något! 
Till top