Radiokalender - test 2

Jul, Julkalendrar / Jul, Julblogg, Julkalender, Radiokalender / Permalink / 0
Gav mig på att testa en till kalender, lika bra nu när alla poddar man lyssnar på har sommaruppehåll. 
 
Allt du önskar (2011)
11 åriga Elvira är arg på sin mamma! Hon är arg för att hon inte får den nyaste mobilen, som kompisarna i skolan, och för att hon måste göra sinnessjuka saker som att... hjälpa till hemma! Elviras mamma tröttnar på gnället och de bråkar, Elvira skriker att hon vill ha en annan mamma! Till råga på allt dyker en märklig man med vad som verkar vara en kamera upp här och där.... 
 
En dag är mamma borta och en socialtant tar med Elvia hem till familjen Lancelot i deras slott. Där får Elvira alla saker hon önskar sig och en massa god mat. Men snart märker hon att allt inte står rätt till! Vad är det personalen har runt vristerna? Varför måste hon ha en syrgasmask när hon sover? Var är egentligen mamma? Lyssa så får du veta! 
 
Historien är skriven av Sara Kadefors och den är helt okej, men inte mer än så. Den är för det första i princip 0% julig, de nämner Lucia i förbifarten och vid något tillfälle är det väl tal om en gran men överlag uteblir julkänslan helt och hållet. Istället ligger hela fokuset på att få fram budskapet att jul inte handlar om konsumtion men det blir för mycket, självklart är överdriften till för komiskeffekt men den uteblir för det mesta. De slänger även in mutor och korrumtion för att riktigt understyrka det fula i kapitalism och vårt konsumtionssamhälle. Bortsett ifrån det så är det som sagt en okej historia, som barn absolut kan tänkas uppskatta när som helst på året. Jag fnissade nog kanske iallafall 3 gånger..  Lennart Jäkels röst  är ju i alla fall vilsam att lyssna till en stund.. 
 
Vi får se om jag vågar mig på någon mer.. 
 
 

Julklappstag - den som spar...

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, julpyssel / Permalink / 0
När jag pysslade ihop ett julkort fick jag små knasiga bitar kvar, till synes skräp.. men nej! De undgick sitt öde och blev en läcker julklappstag!  Som hade gett min matematiska, millimetermätande, symmetriälskade moder spader om hon sett på när jag klistrade ihop den helt utan eftertanke... =) 

Julkort - I like it!

Jul, Julpyssel / Julblogg, julfeeling, julkort, julpyssel / Permalink / 0
Härom dagen pysslade jag ihop det här julkortet, blev riktigt nöjd! Här kanske ni tänker "men om du gjorde den häromdagen varför lägger du upp inlägget så sent" - jo förstår ni, jag glömde bort att det var tisdag. Kan hända den bäste!
 
Såg en liknande variant men i vitt, grönt och rött med en rosett och grejer på Pinterest. Gjorde en mer avskalad svartvit variant som jag tycker blev väldigt snygg. Glittret i pappren, mönstret på "inre"-pappren samt att deras formation bildar en stjärna (om man anstränger sig och kisar lite) gör att man ändå får lite julfeeling av det! För er som är mer traditionella så kommer jag att styra upp en sådan variant också, misströsta icket! =) 
Till top