Juliga vaser?

Jul, Julpyssel / Permalink / 1
Satt och letade igenom min telefon i jakt på bloggmaterial. Hittade en himla massa så jag känner mig rätt peppad just nu! Har fått nya dystra besked så livet går fortsatt i moll in på 2018 så jag håller hårt i min julglädje. 
 
Fann även tre "vaser" som jag gjorde för några år sedan. De gjordes visserligen inte i julsyfte men jag tycker ändå att de passar fint till jul. Och om inte annat så kan man ju jula till dem lite mera. De är superenkla att göra men tar sin goda tid. Bakom de rullade boksidorna gömmer sig vanliga glasbrukar, tänk oliver. Sidorna är rullade och sedan ditklistrade med smältlimm. Sen satte jag bara runt det jag fann i gömmorna!   
 
 
 
 
Här fick ni visst en liten glimt av min rygg igen också =)  
 
 

Julgrupper 2017 - del 3

Jul, Julgrupper / Permalink / 0
Här har vi den sista gruppen av föregående juls grupper! Den var inte heelt lätt att få till och man behöver mycket mer växtlighet än vad man tror för att fylla en oasisboll! Men jag blev ändå rätt nöjd till slut, och även denna blev relativt okonventionell!
 
 
 

Pepparkakshus - min Akilleshäl, tagning 2

Jul, Julpyssel / Permalink / 0
 
Okej, så nu har jag gjort om det här inlägget! Använde först en bild ifrån Pinterers och länkade och hade mig. Men har forskat lite och det är ändå inte okej tydligen så nu har jag anmält mig på massa sidor med bilder som man får ta. Tyvärr lyckades jag denna gång ÄNDÅ inte få en bild utan text rakt över... men any way...
 
Mycket tråkigt det här med att man inte får ha med bilder från tex. Pinterest då jag hemskt gärna vill visa vad som inspirerat mig till olika alster.. 
 
Detta är ju, som ni kanske förstår, inte min skapelse. Av alla pyssliga jultraditioner så är pepparkakshuset min Akilleshäl! Jag brukar göra ett nästan varje år, var gång med högt flygande planer som slutar i kalops! Jag har  testat att göra egna mallar, att bygga av flera färdiga paket och att helt enkelt bara dekorera färdiga hus. Den ena skapelsen blir värre än den andra. Mitt enda tips av värde är att använda gelatinplattor som fönster. Vill även passa på att bekänna mina synder: det händer att jag limpistolar mina pepparkakshus, döm mig icket för hårt!
 
Här har ni iaf ett "hello kitty"-hus som jag och en vän gjorde åt hennes döttrar, samt en  annan skapelse med några år på nacken. Ursäkta urusel bildkvalitet... ni kommer få genomlida många sådana!
Tips och inspiration gällande pepparkakshus mottages tacksamt!
 
Trevlig helg!
 

 
Till top