Julfilm med Jack Black

Jul, Julfilmer / Jul, Julblogg, Julfilm, TheHoliday / Permalink / 0
Önskar verkligen att jag hade haft tid att mysa med någon ny julfilm för nu har det varit väldigt mycket hem- och trädgårdsdonande här hemma. Men icket, så nu blir det en modern klassiker som jag gärna skummar igenom inför jul.
 
the Holiday (2006) 
Iris (Winslet) arbetar för en dagstiding i England och är sedan år tillbaka kär i sin kollega. När hon får veta att han förlovat blir hon örtvivlad och ifrågasätter sin livssituation. Parallellt med det, på en annan kontinent, 

upptäcker Amanda (Diaz), som är en arbetsnarkoman i Los Angeles filmbranschen, att hennes pojkvän otrogen. Båda bestämmer sig för att resa bort från sina hem  över julhelgen och på en husbytarsajt kommer de överens om att byta hus under två veckor.

Iris hamnar i Amandas lyxvilla i Los Angeles och njuter för fulla muggar, medan Amanda är besviken över det långsamma, stillsamma livet i den lilla byn i England. Men en berusad knackning på dörren förändrar den besvikelsen.. Det blir hett, romantiskt och struligt!

Iris blir vän med Miles (Black), och träffar även en gammal vilsen man som hon hjälper hem.  Snart har hon både fått romans och vänskap.. 

Resten får ni se själva. Vill inte spoila en redan ganska förutsägbar film med standardkönsroller och karaktärer!  Det som är lite ovanligt är att den ena karln spelas av Jack Black, som kanske inte vanligtvis har den typen utav roll. Den här filmen är toppenmysig (trots Diaz som jag har lite svårt för)! Det är en bra rollista, lagom komiskt och romantiskt med mysiga omgivningar. Förutom magi så tror jag att alla parametrar är avbockade! Det räcker med den mysa stugan på den engelska landsbyggden för att julmysmätaren ska skjuta i höjden.

Husbytarsiten de använde i filmen finns på riktigt, homeaxchange.com . Ifall du är sugen att ge dig ut på ett liknande romantiskt äventyr =)  

Saffranskokt palsternacka

Jul, Julrecept / Julmat, Palsternacka, Saffran / Permalink / 0
Här har vi en av de nya klassikerna på julbordet som jag skrivit om tidigare, den saffranskokta palsternackan! Gjort på ett kick! Vanligtvis brukar det vara lite lurigt att få mat att se aptitligt ut på bild men dessa små rotfruktsstavar ser riktigt goda ut! Man anar på karottens kanter att den har sett bättre dagar men hur mysigt är det inte med dessa gamla godingar? 
 
Jag hoppade, av livsupprätthållande anledningar, över nötterna i receptet (från arla.se) men så här lyder det i sin helhet:
 
Skala och skär 700 gram palsternackor i tunna klyftor. Rör ut 1pkt saffran i 1 msk hett vatten. Grovhacka och rosta nötterna i 1 msk smör och 1 krm salt. Dela, kärna ur och hacka en halv chili fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull. Tillsätt 2dl syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackor. Koka på svag värme ca 15 min, tills palsternackorna är knappt mjuka. Strö över nötter och persilja.
 
 

Juleljus

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, Juleljus, julpyssel / Permalink / 1
Till mitt eget missnöje så fanns inte hela mitt resterande lager av julpyssel i lådan jag fann häromdagen. Så när jag glatt packat upp den, och sorterat i lådor i mitt pysselrum, så insåg jag att jag fortfarande stod utan min stämpelarsenal. Så det blev till att tänka om! 
 
Det jag däremot fann var några sådana här ljus! Gjorde dem under mitt panikpysslande inför julmarknaden jag stod på. De är fanken inte speciellt tjusiga, och de är egentligen inte ett uns kreativt, men funkar ändå som en random gå-bort-present i juletid. Man gör dem så här:
 
- köp  ljus
- köp klistermärken avsedda för ljus
- klistra märken på ljus
- lura folk att det är en fin gåva med lite cellofan och snöre
 
Idag har jag däremot testat ett helt annat, betongrelaterat, pyssel. Som inte kunde visas upp idag, men som jag hoppas blir mer än några klumpar så att jag kan visa dem längre fram!
 
Till top