Önskelista

Jul, Julpyssel / Jul, Julblogg, jul365, julfeeling, julpyssel, önskelista / Permalink / 0
Som jag tror att jag kan ha nämnt förut så ÄLSKAR jag att göra önskelistor! När jag var liten var det en av de stora förtjusningarna inför jul, att få sitta och knåpa ihop något fint. Samtidigit som man satt och bläddrade i leksakskatalogerna och drömde sig bort. Jag har fortsatt att göra önskelistor varje år och lämnat den till mina föräldrar, jag är trots allt bara 30 år gammal. Den är fortfarande lika kul att sitta och knåpa ihop, men desto svårare att hitta på något att önska sig. Men det är ändå kul att komma hem till mor och far och se listan hänga där bland julkorten.. 
 
 

Julkort - nr 2173

Jul, Julkort / Jul, Julblogg, jul365, jul365, julfeeling, julpyssel / Permalink / 0
Det här är ett sådant där julkort som aldrig kommer bli gjort i mer än en upplaga per hushåll och som bara kan skickas till någon man verkligen tycker om och vill önska en riktigt nedrans god jul! Varför, undrar ni? Det ser ju ut som ett väldigt sparsmakat kort!? Jo men visst, bortsett ifrån att jag har sittut i ca 90 minuter och rullat ihop blåa konfetti och stycklimmat fast dem i en cirkel. Detta gjordes helt utan vidare plan. 
 
Så när jag var väldigt nöjd och belåten med min fluffiga kula så hade jag bekymmer! Nu var jag ju tvungen att producera något utav detta! Jag testade olika storlekar på kort, olika band, olika "upphängningar" och olika övriga dekorationer. Eventuellt så kan det i stress ha sjungits julsånger med i stunden påhittade obscena texter, eventuellt... 
 
Till slut så slaktade jag upphängningen på en juldekoration och trycke dit den. Tyckte det blev tjusigt! Sen var det dags för det sedvanliga  "att god jula eller inte god jula"-debaclet, som slutade med att jag målade dit det i silverfärg! Man får ju panik och utvecklar armspasmer så fort man ska göra något på frihand! 
 
Kortet blev tjusigare live, i och med att det är en väldigt tredimensionell skapelse som omöjligt kan upplevas likadant på bild. Men slutet gott, alling gott!
 
Tack till min make, som satt bredvid mig och försökte måla under denna period,  för att han stod ut med mina "julsånger" och för att han inte blev för rädd under de perioder då det var lite oklart ifall jag skrattade eller grät...

Julfilm - Så vansinnigt bra!

Jul, Julfilmer / Jul, Julblogg, Julfilm, jul365, julfeeling / Permalink / 2
Jag hade helt glömt bort denna julfilm, trots att jag när jag började titta plötsligt kom ihåg att jag sett den en gång och tyckt att den var jättebra. Eftersom jag inte kom ihåg så mycket så bestämde jag mig för att se den igen!
 
Noel (2004)
Vi får följa ett antal personer under en julafton i New York. Deras öden möts och sammanflätas på olika sätt under aftonen. Den huvigaste (I made a word again) huvudkaraktären är Rose, en frånskild och ensam medelålders kvinna som ägnar sitt liv åt att ta hand om alla andra. Bland annat sin Alzheimersjuka moder som är mer eller mindre okontaktbar och har slutat äta mat. I rummet bredvid moderns, på sjukhuset, träffar Rose en besökare till en man som alltid annars är ensam. Det mötet kommer få större betydelse än man kan ana. Under aftonen träffar hon även Nina, en potentiellt gravid kvinna som precis brytit sin förlovning med sin älskade Mike. Mike är nämligen vansinngt svartsjuk och hamnar i besvärliga situationer på grund av detta. Men Mike har även andra problem, han blir förföljd av en äldre man som beteer sig förälskat och inte riktigt verkar må bra. Inte mår han bättre heller efter att Mike ånyo tappat humöret, vilket leder till att vi finner även dem på sjukhuset. Där finner vi även  denna afton Jules, en ledsam karaktär som inte vill annat än att återuppleva den bästa julen i sitt liv. 
 
Den här filmen är fantastisk! Den är realistisk och seriös samtidigt som den är överdriven och julmagisk. Den innehåller romantik och kärlek i alla typer av relationer. Den är julig, pyntig och snöig. Susan Sarandon som spelar Rose är fantastisk och snygg som vanligt. Robin Williams spelar mannen hon möter på sjukhuset och han är också fantastisk som vanligt. Rollen han spelar i kombination med att han inte längre finns bland oss gör att man berörs lite mera. Då Mike spelas av Paul Walker, som också lämnade jordelivet för tidigt, så blir man genrellt lite mer påverkad av alltihopa. Jag rekommenderar alla starkt att se denna! Man vill bara sticka iväg till New York omedelbart och gå på dess gator i snön och våldgästa någon familjs kaotiska firande... Men framför allt vill man bara krama om någon man tycker om väldigt mycket! 
Till top