Toarullspyssel

Jul, Julpyssel / Julblogg, julfeeling, julpyssel, toarulle / Permalink / 0
Idag testade jag ytterligare en sådan där grej som man ser överallt och hela tiden, i olika utföranden och stilar! 
De är ju oerhört tacksamma att göra och ett utmärkt pyssel för barn. Dessa är av den absolut simplaste varianten men man kan ju bygga, vika och dona i evighet.. 
 
Målade dessa för att jula till dem lite, men jag tycker nästan de är finare när de får behålla sin toarullsfärg.. Hade tänkt paint brusha dem för ett något jämnare resultat, men min make var i fullfärd med att måla stora svampar till mitt kalas så den planen gick i sjön. Men det gjorde ingenting, den ro som uppstår när man har en pensel i handen är outbytbar.. 
 
Det är listigt att ha något att sätta i mitten för om man inte är universums petigaste samt limpistolsproffs så kommer det se lite hastigt och lusigt ur där i mitten! 
 
Oh well, det var det för idag! 

En sådan där dag - men stämplar!!!

Jul, Julpyssel / Julblogg, julfeeling, stämplar / Permalink / 1
Idag var en sådan där dag...då arbetsdagen inte kunde gå över fort nog och jag knappt orkade stå på benen länge nog för att lyckas få i mig middag (jag satt alltså ner för själva inmundigandet, men generellt måste man ju stå upp när man lagar mat)! Något som är väldigt svårt att kombinera med dessa känslor är julfeeling och pyssellust. 
 
Men sen kom jag på att något fantastiskt ju har hänt, och ni som har läst bloggen kommer förstå mig, jag har hittat min låda med julpysselgrejer! Hallelulja! Hur mycket lättare är det inte att ha blogg om julpyssel om man har sina julpysselgrejer? Där var stämplar, stansar, fan och hans moster.. 
 
Däremot så var det rätt risigt med färg kvar i stämpeldynan men det är ju snabbt ordnat! Så jag satte mig helt enkelt och stämplade runt lite! Det blir inget resultat av det men jag blev i alla fall på mycket bättre humör.. räcker med att stämpla en läcker liten gran på en A4 så vips så har man julfeeling! Testa =) 

Julfilm - härlig klyscha igen

Jul, Julfilmer / Jul, Julblogg, Julfilm, julfeeling / Permalink / 0
Idag, efter plantering och ogräsrensning, var det riktigt skönt att gå ner i den svala källaren och göra något jag längtat efter i flera veckor. Nämligen att slå mig ner i soffan, ta det lugnt och titta på en riktigt klyschig julfilm ala Hallmark!
 
12 gifts of christmas (2015)
Marc Rehnquist är en hårt arbetande man i New York. Han arbetar hela tiden, träffar aldrig sin familj, äter inte socker och struntar i julen. Just nu har han stora problem med en marknadsföringskampanj där uppdragsgivaren inte är nöjd. Anna är en kämpande konstnär som bor i sin systers källare. Hon ägnar sin tid åt att försöka slå igenom med sin samtidskonst, att passa sina systerdöttrar samt att tjyvmåla julkonst på "fritiden".
 
En dag bestämmer hon sig för att försöka börja jobba som personligshoppare. Av en händelse behöver den söta killen hon träffat på sitt lokala fik, Marc, hjälp med sitt julklappshandlande. Efter en skakig start, där Marc inte förstår värdet av det personliga i en gåva, så blir hon anlitad. 
 
Som genom ett under så krävs det bara att Anna tar med Marc på en av sina superjuliga shoppingturer för att Marc plötslig ska få julfeeling, bli mer avslappnad och får tid för familjen. Ena sekunden har han inte tid att vara ledig ens på julafton, för att i nästa ha tid med både skridskoåkning och söndagsmiddagar. Älskar när det händer.
 
Julkänslan flödar och kärleken börjar spira. Men vad händer när Marc använder en av Annas hobbyjultavlor till sin kampanj? Find out by watching the movie!
 
Okej så vad har vi? Vi har mycket julpynt, vi har  en massa fejkad snö, familj och vi har romans. Vi saknar magi men det vägs upp av all denna ljuva klyschighet och förutsägbarhet. Man blir så mysig och go att man vet inte vad - exakt rätt känsla inför jul. Eller i strålande sol i maj! =) 
Till top