Griljerad Kålrot

Jul, Julrecept / Jul, Julblogg, jul365, julfeeling, julrecept / Permalink / 0
Här kommer ännu en av de nyare julfavoriterna: Griljerad kålrot! Det är verkligen en riktig höjdare! 
 
- Skala kålroten (eller kläm bort skalet när den är kokt)
 
-  Koka kålroten tillsammans med kryddor
-  Alla recept säger lite olika men man kan slänga ner: nejlika, vitpepparkorn, kryddpepparkorn, salt, lagerblad
-  Släng i en grönsaksbuljong om du vill (jag tycker inte att det behövs)
-  Koka tills den är rimligt mjuk (mjuk men fast), det tar ett 1-2timmar beroende på storlek, och låt den sedan svalna
 
- Stoppa klumpen i en ugnsform
 
- Vispa ihop en ägg och senap, eller kör bara senap 
- Kleta på så gott det går runt om
- Släng dit ströbröd 
 
- Skjuts in i ugnen, på ca 225 grader i 10-15 minuter
- Håll koll på den och ta ut den när den är gyllene och fin
 
- Skär i skivor, lägg dem på fat, mörsa på senap och stoppa i munnen! 
 
 
 
Till top