Griljerad Kålrot

Här kommer ännu en av de nyare julfavoriterna: Griljerad kålrot! Det är verkligen en riktig höjdare!
- Skala kålroten (eller kläm bort skalet när den är kokt)
- Koka kålroten tillsammans med kryddor
- Alla recept säger lite olika men man kan slänga ner: nejlika, vitpepparkorn, kryddpepparkorn, salt, lagerblad
- Släng i en grönsaksbuljong om du vill (jag tycker inte att det behövs)
- Koka tills den är rimligt mjuk (mjuk men fast), det tar ett 1-2timmar beroende på storlek, och låt den sedan svalna
- Stoppa klumpen i en ugnsform
- Vispa ihop en ägg och senap, eller kör bara senap
- Kleta på så gott det går runt om
- Släng dit ströbröd
- Skjuts in i ugnen, på ca 225 grader i 10-15 minuter
- Håll koll på den och ta ut den när den är gyllene och fin
- Skär i skivor, lägg dem på fat, mörsa på senap och stoppa i munnen!