Ris- och saffranspannacotta

Jul, Julrecept / Jul, Julblogg, jul365, julfeeling, julrecept / Permalink / 0
Igår hade jag en hög med föredetta kollegor här hemma och passade då på att bjuda på en juldessert. Letade länge och väl efter något som lät gott men som var smidigt. Det blev en ris- och saffranspannacotta. Den blev kanongod! Receptet nedan var för fyra personer så jag gjorde en dubbelsats men den räckte till 15 skålar i storleken ovan. Jag kommer alltså att äta detta morgon, middag och kväll hela helgen! 
 
- Lägg 2 gelatinbladen i vatten ca 5 minuter.
- Blanda 3dl risgrynsgröt, 2 dl vispgrädde, 0,5g saffran och 0,5dl socker i en kastrull.  Värm försiktigt!
- Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen och låt smälta under omrörning.
- Låt svalna något och tillsätt 1tsk vaniljsockret.
- Skeda upp i slas/skålar och låt stelna i kylskåpet ca 3 timmar.
 
- Klutta på lite rårörda lingon och lite krossad pepparkaka
 
I orginalreceptet så serverades den med björnbärskompott och jag såg även många recept med hallon, men jag ville jula till det extra med lingon och pepparkaka. Vilket funkade helt utmärkt! 
 
Till top