Julfilm - härlig klyscha igen

Jul, Julfilmer / Jul, Julblogg, Julfilm, julfeeling / Permalink / 0
Idag, efter plantering och ogräsrensning, var det riktigt skönt att gå ner i den svala källaren och göra något jag längtat efter i flera veckor. Nämligen att slå mig ner i soffan, ta det lugnt och titta på en riktigt klyschig julfilm ala Hallmark!
 
12 gifts of christmas (2015)
Marc Rehnquist är en hårt arbetande man i New York. Han arbetar hela tiden, träffar aldrig sin familj, äter inte socker och struntar i julen. Just nu har han stora problem med en marknadsföringskampanj där uppdragsgivaren inte är nöjd. Anna är en kämpande konstnär som bor i sin systers källare. Hon ägnar sin tid åt att försöka slå igenom med sin samtidskonst, att passa sina systerdöttrar samt att tjyvmåla julkonst på "fritiden".
 
En dag bestämmer hon sig för att försöka börja jobba som personligshoppare. Av en händelse behöver den söta killen hon träffat på sitt lokala fik, Marc, hjälp med sitt julklappshandlande. Efter en skakig start, där Marc inte förstår värdet av det personliga i en gåva, så blir hon anlitad. 
 
Som genom ett under så krävs det bara att Anna tar med Marc på en av sina superjuliga shoppingturer för att Marc plötslig ska få julfeeling, bli mer avslappnad och får tid för familjen. Ena sekunden har han inte tid att vara ledig ens på julafton, för att i nästa ha tid med både skridskoåkning och söndagsmiddagar. Älskar när det händer.
 
Julkänslan flödar och kärleken börjar spira. Men vad händer när Marc använder en av Annas hobbyjultavlor till sin kampanj? Find out by watching the movie!
 
Okej så vad har vi? Vi har mycket julpynt, vi har  en massa fejkad snö, familj och vi har romans. Vi saknar magi men det vägs upp av all denna ljuva klyschighet och förutsägbarhet. Man blir så mysig och go att man vet inte vad - exakt rätt känsla inför jul. Eller i strålande sol i maj! =) 
Till top