Jordnötsgodis med rispuffar

Idag när man kom hem från jobbet, blöt och trött, så tog jag mig för att testa lite nytt julgodis. De blev för jäkla fula och kladdigt var det men goda är de! Stabbiga som en två rätters visserligen, men då orkar man å andra sidan inte böka i sig så mycket.
Tror receptet jag använde var lite dumt i proportionerna, då det blev lite lite klet i förhållande till puff. Tror receptet från Jennys Mat är bättre, så kör på det!
1 liter rispuffar
1 burk jordnötssmör (ca 350g )
1 dl strösocker
1 dl sirap
400 gram mjölkchoklad
1 burk jordnötssmör (ca 350g )
1 dl strösocker
1 dl sirap
400 gram mjölkchoklad
Värm jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull, men den ska inte koka.
Rör sedan ner den varma jordnötssmeten i rispuffarna.
Täck en form, ca 20x30cm, med bakplåtspapper och häll över rispuffssmeten.
Ställ den kallt under tiden och smält chokladen över ett vattenbad och bred sedan detta över riskakan.
Förvaras sedan svalt.