Julfilm - Best man holiday

Jul, Julfilmer / Jul, Julblogg, Julfilm, julfeeling / Permalink / 1
Nu var det längesedan så det var på tiden, men det är inte helt lätt att hitta julfilmer i streamingutbudet just nu! 
 
The best man holiday (2013)
Ett kompisgäng från skolåren återförenas under en julhelg. De har under åren glidit ifrån varandra, skaffat familjer och jobb, upplevt medgång och motgång.. en klar motgång var att det vid den enes bröllop uppdagades att en av de andra haft intima relationer med hans wife to be.. Så trots att det är jul så hamnar de snart i gamla rivaliteter och romanser blossar upp igen. Men så finns det även en hemlighet under ytan, anledningen till att de alla blev inbjudna till detta firande... 
 
Filmen börjar som en något överdriven komedi med stereotypiska karaktärer som är väldigt tydliga i sina känslor och humör. Det finns sportkillen, författarkillen, karriärskvinnan, den frisläppta kvinnan, den ljuva modern, den nya killen, den oväntade tjejen och självklart den fräcka ungkarln  (som Terrence Howards spelar perfekt). Ganska underhållande men liite tröttsamt! Sedan svänger filmen och tar plötsligt upp allvarligare ämnen vilket tar ner den på jorden något, men allt är fortsatt väldigt stereotypiskt och överdrivet. Vilket dock inte hindrade mig ifrån att sitta dyngsur i ansiktet och närmast gurgla i mina egna tårar.. 
 
Om vi ser till julfilmsgenren så finns det massor med julpynt, där kan man lita på amerikanerna, och det finns romantik och familj men ingen magi och bara ytterst sparsamt med snö. Även fast den utspelar sig under julen så ligger fokus på något annat hela hela tiden, så på det hela taget inte så superjuligt. Men en helt okej komedi att kika på när man inte har något bättre för sig, den var trots allt underhållande när man accepterat premisserna! 
#1 - - Ulrika:

Du är bästa julbloggarna tror jag! Du skriver sååå roligt! Bara längtar tills det blir mer jul, så du har mer att skriva om! Och jag gillar att du orkat hålla flaggan i toppen, hela lågsäsongen sedan du började blogga!

Keep it up, girl!!

Svar: Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir, fick genast energi till att pyssla mera mera.. Hoppas jag kan leva upp till förväntningarna =)
julfeeling.blogg.se

Till top