Julkalender - Mysteriet på Greveholm

Jul, Julkalendrar / Jul, Julblogg, Julkalender, greveholm / Permalink / 0
Eftersom jag är på resande fot så fick det bli en recension idag. Denna är absolut topp 5, kanske 3, of all time och jag kollar på den med jämna mellanrum. Därför kan jag den utan och innan, men för att komma i riktig stämning så kollade jag på några avsnitt på tåget, där jag satt i goda 3-4 timmar idag.. 
 
Mysteriet på Greveholm
När igenjör Leif Olsson klantar till det på jobbet och håller på att förstöra hela Sveriges jul, i och med att tv-apparaterna inte fungerar vilket leder till Kallelös julafton, så flyttar familjen ut på landet för att fira jul. Av misstag hamnar de på slottet Greveholm. 
 
Vad de inte vet är att det hundratalet år tidigare bodde en ond greve där , som har stängt in en prinsessa från en annan planet i ett torn och plockat isär hennes robot. Greven hade där också en betjänt som hette Jean och en stalledräng som hette Staffan.
 
I nutid så försöker, den rätt fåniga, pappa Leif jobba på att flytta en satellit, mamma Astrid håller på med julstök och bryr sig om folks tandhygien, Melitta är bedrövad och förälskad medan de yngre barnen, Lillan och Ivar, går på skattjakter och umgås med spöken. Jean och Staffan har nämnligen inte lämnat slottet, utan är kvar och spökar för att få bort folk därifrån för att inte avslöja hemligheten som gömmer sig i slottet. 
 
Vill inte avslöja mer om handlingen men där finns även tomtenissar med walkie talkies, skräckinjagande skelett, rymdraketer, svävande stenar och inbrottstjuvar.
 
Stämningen är mysig och julig hela kalendern igenom, det finns snö, pynt, kärlek och magi! Bortsett från diverse digitalt skapade partier, som inte håller måttet, så är den fortfarande väldigt fin och välgjord. Handlingen och dialogen är bra. Musiken och alla märkliga instick är guld! När man var liten var den även läskig men bara precis lagom. Även när man ser den nu så får man kalla kårar av Greven, trots att han ser ut att vara mer eller mindre ritad i Paint..
"Nu är det bra - nu är det dåligt. Nu är det bra..."
 
Till top