Julfilm med Jack Black

Jul, Julfilmer / Jul, Julblogg, Julfilm, TheHoliday / Permalink / 0
Önskar verkligen att jag hade haft tid att mysa med någon ny julfilm för nu har det varit väldigt mycket hem- och trädgårdsdonande här hemma. Men icket, så nu blir det en modern klassiker som jag gärna skummar igenom inför jul.
 
the Holiday (2006) 
Iris (Winslet) arbetar för en dagstiding i England och är sedan år tillbaka kär i sin kollega. När hon får veta att han förlovat blir hon örtvivlad och ifrågasätter sin livssituation. Parallellt med det, på en annan kontinent, 

upptäcker Amanda (Diaz), som är en arbetsnarkoman i Los Angeles filmbranschen, att hennes pojkvän otrogen. Båda bestämmer sig för att resa bort från sina hem  över julhelgen och på en husbytarsajt kommer de överens om att byta hus under två veckor.

Iris hamnar i Amandas lyxvilla i Los Angeles och njuter för fulla muggar, medan Amanda är besviken över det långsamma, stillsamma livet i den lilla byn i England. Men en berusad knackning på dörren förändrar den besvikelsen.. Det blir hett, romantiskt och struligt!

Iris blir vän med Miles (Black), och träffar även en gammal vilsen man som hon hjälper hem.  Snart har hon både fått romans och vänskap.. 

Resten får ni se själva. Vill inte spoila en redan ganska förutsägbar film med standardkönsroller och karaktärer!  Det som är lite ovanligt är att den ena karln spelas av Jack Black, som kanske inte vanligtvis har den typen utav roll. Den här filmen är toppenmysig (trots Diaz som jag har lite svårt för)! Det är en bra rollista, lagom komiskt och romantiskt med mysiga omgivningar. Förutom magi så tror jag att alla parametrar är avbockade! Det räcker med den mysa stugan på den engelska landsbyggden för att julmysmätaren ska skjuta i höjden.

Husbytarsiten de använde i filmen finns på riktigt, homeaxchange.com . Ifall du är sugen att ge dig ut på ett liknande romantiskt äventyr =)  

Till top