Årets julkalender och nästa

Jul, Julkalendrar / Jul, Julblogg, Julkalender, jul365, julfeeling / Permalink / 0
Årets julkalender, Storm på lugna gatan, handlar om familjen Storm. Familjen flytter från storstaden till en liten gård i den lilla staden Järnkroken. Där ska mamman i familjen försöka få ro att skriva sin nästa bok men istället slänger de sig in i den årliga julkampen. Vilket visar sig bli en riktig kamp, med grannsämjan, den fasliga Lussan Silfverheim och en julsabotör.  
 
Familjen består av en smörgåsätande tossig mamma, en helyllepappa som önskar verka lärd, en liten jänta som läser mer gärna än väl, samt en ovanligt välformulerad pojke med ett undersökande sinne. Förutom familjen så finns på gården en potentiell varulv, eller kanske bara surgubbe, ett hippiekollektiv och en högteknologisk familj.  
 
Jag har kollat på alla avsnitt hittills, vilket var längre än jag orkat titta på de senaste två årens julkalendrar, men jag går mer på vilja än intresse. Jag tycker inte att den är speciellt bra. Jag är glad att den faktiskt handlar om julen, för det kan man inte alltid slå sig i backen på nu förtiden, och den har ju lite mysighetsfaktor. Men den är bra trött i övrigt. Samma skämtpremisser om och om igen, samma meningsskiljaktigheter om och om igen och Olof Wretlings karaktär klantar sig om och om igen. Här finns säkert något som kan få något barn att skratta till någon liten gång, men det är allt. Den missar målet fast all potential fanns i förutsättningarna. Skådespelar verkar inte ens försöka spela övertygande, bäst är helt klart barnen. Känns inte som om att de försöker göra något riktigt bra längre, ingen av de senare årens produktioner håller över tid.
 
Aja, idag kom nyheten om nästa års julkalender Panik i tomteverkstan. Den kommer att handla om att barnen i världen slutar tro på tomten så Tomten (Per Andersson) och Tomtemor (Pernilla Wahlberg) måste göra något åt saken. Fredde Granberg är en av skaparna så det bådar gott. Han har beskrivit att det ska vara mycket julstämning och roligt för både stora och små. Nu håller vi tummarna för att den blir bättre, annars kommer man få kolla på Greveholm, Pelle Svanslös och Sune föralltid. 
 
 
Till top