Julfilm - Elf

Jul, Julfilmer / Julblogg, Julfilm / Permalink / 1
Elf (2003)
Som spädbarn kryper Buddy Hobbs (Will Ferrell) av misstag in i tomtens säck och följer med tillbaka till tomteverkstaden på Nordpolen. Där upptäcks han, blir adopterad av en tomtenisse och växer upp till att bli som vilken annan tomtenisse som helst. Med åren blir det dock allt tydligare att han inte riktigt passar in.
 
Han är mycket större än de andra nissarna, klumpig och mycket sämre på att slå in klappar. Men han älskar julen lika mycket som dem om inte mera. Därför blir det lite vemodigt när Buddy till slut får reda på att Nordpolen inte är hans riktiga hem. Men han ger sig iväg för att söka upp sin familj, som finns i New York. Tyvärr så reser han från en plats där han inte passar in till en annan plats där han inte heller passar in.. Naturligtvis träffar han även en flicka.. 
 
Det är en mysig och rolig familjefilm, där herr Ferrell oftast håller sig på rätt sida om "håll snattran, du är för dryg"-strecket. Det är lite som en julig version av Crocodile dundee, där huvudpersonen är helt bortkommen i storstaden och en massa komiska incidenter inträffar. Något så simpelt som svängdörrar är en utmaning, för att inte tala om rulltrappor. Humorn är i stor utstäckning banal som alltid i sådana här filmer, men den håller sig i alla fall ifrån att bli allt för cringig. En favoritscen är när Buddy blir rädd varje gång gubben i lådan hoppar fram, när han kvalitetstestar "Gubben i lådan"-lådor. 
 
FIlmen har förlåtande egenskaper i form av supermysiga omgivningar och väldigt mycket fint superamerikanskt pynt. Lokalerna på nordpolen är fina och det blir effektfullt med alla färgglada leksaker och nissarnas kläder, mot  allt grått trä och vit snö. 
 
Inte en film jag kollar på med flit allt för ofta, men har man inte sett den så är den värd en genomtittning. Och som så många andra julfilmer så funkar den bra som stämningssättare i bakgrunden vid diverse julstök! 
 
"This place reminds me of Santa's workshop…except it smells like mushrooms and everyone looks like they want to hurt me."
 
 
#1 - - Islycka:

ska spara den på minnet tills i jul

Svar: Hej! Tack för att du läser min blogg och tar dig tid att kommentera! Ja det tycker jag att du ska göra om du inte har sett den tidigare! =)
julfeeling.blogg.se

Till top