Julfilmer

Jul, Julfilmer / Permalink / 0
Bjussar på ett extra inlägg.. man ska inte snåla när man får feeling. En gran har förresten blivit avklädd och denna helg ryker resten, mars är till och med min gräns.. 
 
Once upon a holiday
Filmen handlar om en prinsessa som är trött på sitt stressade och tråkiga kungliga liv (gäsp). Hon vill uppleva det vanliga livet så hon flyr sitt hektiska schema och hamnar i diverse trubbel, men möter även (såklart) en fantastisk ung man som hjälper henne på flera sätt. Självklart avslöjar hon inte vem hon är... Filmen var som ni ser klyschig, framför allt framåt slutet blev den tröttsamt klyschig, men på vägen dit var den ändå helt okej. Där fanns en del annorlunda inslag. Jag tyckte även att det var uppfriskande att den manliga huvudkaraktären inte matchade standardmallen för en filmhunk, han var bara alldaglig..  Det låg julstämning över hela filmen så det var mysigt, lite dåligt med magi och snö!
 
Christmas land
Här ser vi Nikki Deloach, aka Jenna Hamilton i Awkwards mamma, som den framgångsrika New York affärskvinnan. Hon har en lika affärsinriktad pojkvän som är stel som en pinne. Hon får snart reda på att hennes mormor har dött och låter henne ärva Christmas Land, ett magiskt område med jultema och en julgrans farm. Trots att hon älskade platsen som barn så är hon fast inställd på att åka dit och sälja hela fadderullan... Väl på plats träffar hon, så klart, den snygge och charmiga advokaten som har hand om skiftet av gården. Naturligtvis har han som advokat inte så mycket bättre för sig än att hjälpa henne med det ena och det tredje på gården. Förutom en växande relation med honom så blir hon även en del av det lilla samhället och beslutet grämer henne... Mitt i allt kommer pojkvännen och lägger sig i... Hon fattar ett beslut. Men blev det fel? Vaaad ska hända? Här har vi magi, kärlek och snö så det tackar vi för men i övrigt... Klassisk historia, men mycket märkligt slut och egentligen inte ett dugg mysig film trots upplägget. Ingen är egentligen direkt övertygande i sin skådespelarinsats så det blir vääldigt pajig!
Till top