Godast på julbordet!?

Jul, Julrecept / Jul, Julblogg, brysselkål, jul365, julfeeling, julrecept / Permalink / 0
Det här är en av mina absoluta favoriter på julbordet. Den gjorde sitt antåg till vårat julbort för många år sedan och var steg ett i vår resa mot ett grönt och gott julbord. 
 
- stoppa små, eller delade stora, brysselkål i en ugnsform
- klicka på lite smör och ringla över lite olja, har man lust kan man ha på lite honung också
- salta och peppra lite
- hacka rödlök och strö på
 
Stoppa in i ugnen på ca 225grader i ca 10 minuter.
 
- skär upp feta ost
- grovhacka cashew
 
Ta ut formen ur ugnen, strö på ost och cashew och stoppa in det i ugnen i 10-15 minuter till. Man får gå lite på känsla, känns kålen klara, är allting lite gyllene?
 
Bon appetit! 
 
Älskar förresten min nya fina lilla ugnsform jag fått av mormor, som då alltså naturligtvis egentligen inte är ett dugg ny utan supergammal. Men såå mysig och fin! 
Till top