The Grinch

Jul, Julfilmer / Permalink / 0
På uppkommen anledning så tänkte jag idag skriva lite om Grinchen. Ni som har besökt min blogg i en webläsare har kanske redan listat ut att jag gillar Grinchen i och med att min "slogan" för bloggen är: 
 
"Maybe Christmas", he though, "doesn't come from a store. Maybe Christmas, perhaps, means a little bit more"
 
Vill bara nämna att jag gärna ville ha en fin bild till mitt inlägg men hittade inga fria bilder på Grinchen, så vad gjorde jag? Jag plockade fram gamla skills och slängde ihop en liten rackare i Illustrator! Vänligen granska inte närgånget! 
 
Jag har tyvärr ännu inte gjort någon djupdykning i Dr. Suess värld och är enbart bekant med Grinchen genom just filmen, med Jim Carrey i huvudrollen. Jag har dock förstått att filmen följer ursprungssagan väl. Grinchen är en hårig grön, människoliknande, ensamvarg som lever på en klippa utanför den väldigt glada och juliga staden Whoville. Han stör sig nå oerhört på andra människors munterhet och lycka samt finner glädje i att förstöra. Han har sin hund Max med sig som side kick när han genomför sina upptåg. När Grinchens gräns för julglädje är nådd så bestämmer han sig för att helt enkelt stjäla julen,vilket han är övertygad om att man gör ifall man tar klapparna, maten och dekorationerna. Men ack vad han bedrar sig, julen handlar om så mycket mer, och i slutändan så förstår även han. 
 
Jag tycker att filmen är helt fantastisk! Den är oerhört snygg och genomtänkt in i minsta detalj, Ron Howard har gjort ett fantastiskt jobb! Jim Carrey kommer till sin fulla rätt i rollen, han får vara precis så dryg och märklig som bara han kan vara. Omgivningarna är supervackra, juliga och mysiga! Det ENDA minus jag kan komma på är när Cindy Lou Who, som är filmens protagonist, sjunger någon rackarns sorglig "vad är meningen med julen"-sång. Schyy, och in med Grinchen! 
 
Vad menade jag då i början med "på uppkommen anledning"? Jo, 9 November så kommer en ny, animerad, Grinchen. Trailer finns redan att bevittna och filmen ser ut att kunna bli riktigt bra! Denny Elfman ska göra musiken och bara det talar ju för filmen! 
 
Okej, långdraget! Sammanfattningsvis: kolla på Grinchen! 
 
 
 
Till top