Saffranskokt palsternacka

Jul, Julrecept / Julmat, Palsternacka, Saffran / Permalink / 0
Här har vi en av de nya klassikerna på julbordet som jag skrivit om tidigare, den saffranskokta palsternackan! Gjort på ett kick! Vanligtvis brukar det vara lite lurigt att få mat att se aptitligt ut på bild men dessa små rotfruktsstavar ser riktigt goda ut! Man anar på karottens kanter att den har sett bättre dagar men hur mysigt är det inte med dessa gamla godingar? 
 
Jag hoppade, av livsupprätthållande anledningar, över nötterna i receptet (från arla.se) men så här lyder det i sin helhet:
 
Skala och skär 700 gram palsternackor i tunna klyftor. Rör ut 1pkt saffran i 1 msk hett vatten. Grovhacka och rosta nötterna i 1 msk smör och 1 krm salt. Dela, kärna ur och hacka en halv chili fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull. Tillsätt 2dl syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackor. Koka på svag värme ca 15 min, tills palsternackorna är knappt mjuka. Strö över nötter och persilja.
 
 
Till top