Halloumisill

Jul, Julrecept / Permalink / 0

 

I takt med att fler och fler av oss i familjen väljer lite alternativa matvägar så har vårat julbort blivit mer spännande. En favorit, som redan efter två år är ett måstepå julbordet, är "halloumisillen". Ett recept som min kära mor kommit på som är en vidareutveckling av "kräftig halloumi", vars ursprungsrecept man kan finna på ica.se
 
Hade turen att få mig lite sådan "sill" även nu till påsk, så jag har bild på the deliciousness! (till höger på fatet)
 
Vill ni också testa? Do this:
Stek 200gram halloumi  
Blanda
  • 5 dl vatten
  • 1 msk hela dillfrön
  • 5 kvistar av krondill
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
 i en kastrull och koka upp. 
Ta kastrullen från värmen och lägg ner halloumin. Låt kallna i lagen. 
 
Blanda sedan ihop creme fraiche och algrom, ner med halloumin och tada! Mums! 
Till top